Paleo almáspite

csc_0247

csc_0246

dsc_0237

dsc_0242

dsc_0243

dsc_0249

csc_0251

csc_0258

Hozzávalók:

• 1,5 kg alma

1-2 citrom leve

• 20 dkg kókuszreszelék (azt hittem, van otthon, de tévedtem, így kókuszliszttel pótoltam)

• 2 marék mazsola

• 6 ek lenmag-/mandula-/kókuszliszt

2 ek méz/nyírfacukor (én 4 ek mézet tettem bele és még több szőlőcukrot, mert csak savanyú almám volt itthon)

• 3 púpozott ek útifű maghéj

• fahéj

(• víz, ha igényli a “tészta”, én lészegény, fojtós almát használtam, úgyhogy vagy’ 3 bögre vizet is öntenem kellett a masszába a megfelelő állag érdekében)

Az almákat meghámozom, lereszelem. Ráfacsarom a citromok levét és minden más hozzávalóval alaposan összevegyítem a gyümölcsöt. Attól függően, hogy mennyire leves almám van, vizet vagy szárazanyagot adagolok hozzá, lényeg, hogy végül egy kissé nedves, de akár gombóccá gyúrható, ragacsos tésztát kapjak (hasonlót a kókuszgolyóéhoz). Egy kapcsos tortaforma alját folpackkal kibélelem (az oldalát nem kell, majd elválik magától), belenyomkodom az almás matériát és 3-4 órára a hűtőbe teszem, hogy aztán jól lehessen szeletelni. A tetejét megszórom kókuszreszelékkel, én ugye, ennek hiányában voltam, úgyhogy fahéjas szőlőcukrot szitáltam rá.

A receptet Vargáné Nagy Szilvia honlapján (SIV – Szilvi Ízvilág) találtam, tele van szuper ötletekkel, itt: http://szilviizvilag.hu/paleo-almas-pite/

Jó étvágyat!

Egy gondolat a poszthoz: “Paleo almáspite

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>